dimarts, 24 de febrer del 2009

Taller: Les Dones Transformen

Esteu totes i tots invitats a participar en LES DONES TRANSFORMEN. Un taller en el que treballarem una obra col·lectiva que serà exposada el dia 3 de març en l’acte commemoratiu del Districte de Sant Martí. El dia 25 de febrer a les 10h treballarem a l’Espai Antoni Miró Peris per construir aquesta composició.

La commemoració del 8 de març és un símbol de lluita. Lluita pels drets, la igualtat i la diferència. La proposta d’aquest projecte és recordar les diverses conquestes aconseguides per les dones en la seva lluita diària.

En l’acte commemoratiu del 3 de març projectarem una escena a l’espai públic, en la que un grup de figures femenines es donen la mà i ens recorden les conquestes conseguides.

Amb aquesta obra d’art participatiu es vol promoure un suport estètic per el record que s’estructura en les figures (de paper) de mans donades que poden ser elaborades en diverses escales. PER PODER DUR-HO A TERME NECESSITEM DE LA TEVA COL·LABORACIÓ. VINE EL 25 A LES 10H A L’ESPAI ANTONI MIRÓ PERIS I ENTRE TOTES HO FAREM POSIBLE.

divendres, 20 de febrer del 2009

La xarxa social i la web 2.0

De Internality
En la segona sessió vam parlar de les transformacions que s'estan experimentant a l'internet on cada cop més els usuaris estan esdevenint els creadors dels seus continguts, vam endinsar-nos en el que es diu Web 2.0

Vam veure el vídeo The machines is Us/ing us, un vídeo creat per Michael Wesch, Professor d'Antropologia Cultural en Kansas State University, en el que explica d'una manera molt senzilla la transició que està patint l'internet i com està afectant a la societat de la informació. Des de el texto en paper al hipertexto, la nova generació de blogs, les tags o etiquetes, els marcadors socials li porten a parlar d'una xarxa on els vincles ja no només connecten continguts si no que connecten persones, comunitats, associacions...

El vídeo y la explicació ens portaren a un debat molt interessant sobre la intimitat, la ètica y els límits, nous reptes que ens planteja una societat en transformació, que ens porta a pensar de nou idees com el copyright, la autoria, la identitat, la ètica, la estètica, el govern, la privacitat el comerç, l'amor, la família o a nosaltres mateixos.

dimarts, 3 de febrer del 2009

Programa del curs

SESSIÓ 1
Dimecres, 4 Febrer (Grup Matins)
Presentació e Introducció als continguts del curs. Començarem practicant amb Llistes de correu, Chats i Butlletins electrónics
>> Como crear una llista de correu amb el googlegroups

SESSIÓ 2
Dimecres, 11 Febrer (Grup Matins)
Qué és aixó de la WEB 2.0 i les xarxes socials a internet? Com volem nosaltres participar-hi?
>> La xarxa som nosaltres


SESSIÓ 3
Dimecres, 18 Febrer (Grup Matins)
Crearem un Bloc des de zero.
>>Como crear un bloc amb Blogger


SESSIÓ 4
Dimecres, 25 Febrer (Grup Matins)
Taller: Les Dones Transformen. Gravarem i publicarem fotos al Bloc
>> Tot sobre resolució i formats d'imatge

SESSIÓ 5

Dimecres, 4 Març
Tot sobre l'imatge digital, editar, compartir i publicar imatges al bloc.

SESSIÓ 6

Dimecres, 11 Març
Nodrir el bloc: el customitzarem, l'afegirem enllaços i publicarem les nostres notícies també aprendrem algunes aplicacions per treballar online en grup.

SESSIÓ 7

Dimecres, 18 Març (Grup Matins)
Presentació de Les Blogueres de Sant Martí amb pica-pica.

SESSIÓ 8
Dimecres, 25 Març (Grup Matins)
Etiquetatge Marcadors Socials: Rss, Netvibes, Delicious
>> Que són i com funcionen els marcadors socials
>> Com afegir un bloc al netvibesGadgets: Twitter, Presentació Diapositives, Nubols de tags

SESSIÓ 9

Dimecres, 1 Abril (Grup Matins)
Serveis telematics i altres eines web2.0: rapidshare, lastfm...
>> Seguretat Informàtica

SESSIÓ 10

Dimecres, 8 Abril (Grups Matins)
Cloenda, Valoració i Futur

dilluns, 2 de febrer del 2009

Comencem els tallers

Aquesta setmana comencem els dos tallers sobre Xarxes Socials a Internet adreçats a les dones del districte de Sant Martí que s'apropen per primera vegada al món de les tecnologies de la informació i comunicació.

Així per una banda des del Centre Cívic Can Felipa i el Centre Cívic del Besós amb el taller Mans a l'ordinador, orientat a persones amb un coneixement bàsic de l'ús de l'ordinador, es farà un repàs complert del seu funcionament i de les tecnologies que ens ofereix. Per l'altra La teva veu a internet és un taller més avançat en el que aprendrem a col·laborar en línia per aprofitar al màxim les eines que ens ofereix la xarxa per comunicar-nos i alçar les nostres veus.